Myyntivälityksen ehdot

Kuntotarkastus 

Kaikki meidän kautta myydyt välityssatulat kuntotarkastetaan. Satulaan tehdään kuntotarkastus omistajan kustannuksella. Kuntotarkastuksen hinta on 55 € (sis. alv 24 %), joka maksetaan tarkastuksen jälkeen tai vähennetään satulan tilityksen yhteydessä. Mikäli sopimus purkautuu ennen satulan myyntiä, laskutetaan kuntotarkastus erikseen sopimuksen purkautuessa. Mikäli kuntotarkastuksessa ilmenee käyttöä estäviä vikoja, purkautuu tämä sopimus. Mikäli satula jää auki vian ilmetessä, hinta on tällöin 30 € (sis. alv 24 %).

Satuloiden lähetys 

Emme lähetä satuloita sovitettavaksi, myymme satulat vain sovitettuna. Haluamme varmistaa, että myymämme satulat ovat varmasti hevoselle ja ratsastajalle sopivia.  

Välityspalkkio 

Välityspalkkio on 20 % satulan myyntihinnasta, kuitenkin vähintään 150 €. 

Huollon tarve 

Mikäli satulassa on pieniä korjaustarpeita tai toppaus on myyntiä ajatellen kehno, sovitaan näiden kohtien korjaamisesta erillisellä sopimuksella. Otamme myyntiin vain hyvässä toppauksessa olevia satuloita, sillä kunnollinen toppaus helpottaa sovittamista ja myyntiä.

Satula on vakuutettu Suomen Satulapalvelu Oy:n toimesta kattavasti. Mikäli satula katoaa, vahingoittuu merkittävästi tai varastetaan, korvataan omistajalle sama summa, minkä hän olisi saanut satulan mennessä kaupaksi, eli myyntihinta-20 % välityspalkkio, tai vähintään 150 €. 

Sovittaessa satulaan saattaa tulla pieniä jälkiä, jotka omistaja hyväksyy normaalina kulumisena.

Sopimuksen purku 

Mikäli satulan omistaja purkaa sopimuksen ennen myyntiä, tulee hänen maksaa Suomen Satulapalvelu Oy:lle 30 € (sis. alv 24 %) ilmoituskuluja. Ilmoituskuluja ei peritä, mikäli satula on ollut välityksessä yli vuoden. Sopimus voidaan purkaa välittömästi, paitsi jos satula on juuri sillä hetkellä kokeilussa. Tällöin sopimuksen purkuaika on 1 viikko. Satulan ollessa vuokralla, sopimus voidaan purkaa vuokrakauden vaihteessa.

Satulan vuokraus 

Voit myös vuokrata kauttamme satulaasi. Mikäli satulaa voidaan vuokrata, sovitaan vuokrasumma etukäteen, summasta 20 % jää kuukausittain Suomen Satulapalvelu Oy:lle. Vuokrasumma määräytyy satulan arvon mukaan. Vuokraa maksetaan jo toisesta kokeilu viikosta alkaen. Mikäli satula ostetaan vuokrasuhteen aikana, hyvitetään ostajalle siihen asti maksetut kuukausivuokrat satulan hinnasta.


Ilmoita satula myyntivälitykseen täältä. 

Kun olet sopinut kanssamme satulasi myyntivälityksestä, voit toimittaa sen Suomen Satulapalvelun toimipisteeseen Ouluun tai lähettää sen Postin tai Matkahuollon kautta. 

Suomen Satulapalvelu Oy
Yrityspuistontie 9 90940 Jääli
p.  044 2357791